After movie Veenendaal-Veenendaal 2023

Ledenvoordeel

jeugd11

Leden van AXA kunnen bij verschillende bedrijven hun voordeel doen. Spullen voor je fiets en dat je haar goed zit. Lees meer...

Afgelopen zondag vond het NK Jeugd Wielrennen 2014 in Philippine, Zeeland plaats. Maar liefst 10 AXA Valleirenners hebben zich dmv kwalificatiewedstrijden weten te kwalificeren voor dit toernooi. Ze waren dan ook allemaal met recht trots dat ze deel mochten nemen aan deze wedstrijd.

2014-fleur-2e-nk

Het parcours was met 2500m aan de lange kant en niet echt uitdagend te noemen. Het is dat de kerk buiten het parcours stond, anders was het echt een rondje om de kerk geweest. Dat we daar nu allemaal zo ver voor moeten rijden...

Om 9:00 Mochten Lars en Niels het spits afbijten. De weg was nog nat, de witte strepen glad en er lagen 3 putten in de eerste bocht. Garantie voor problemen zou je zeggen en dat klopte. In elke ronde was er wel een valpartij en ook Lars kwam helaas ten val. Hij krabbelde snel op en wist nog een knappe 37e plaats te scoren. Niels reed attent voorin mee, laveerde handig om elke valpartij heen en werd mooi 7e. Hij mocht plaatsnemen op het podium en een beker in ontvangst nemen. Daarna mochten de meisjes categorie 3 starten. Indy was best een beetje zenuwachtig, maar wist deze zenuwen om te zetten in positieve energie. Ze reed een goede wedstrijd in de achtervolging op de kopgroep en wist als 16e te finishen, knap!

Bij de meisjes categorie 4 was de weg zo goed als opgedroogd en ook het zonnetje liet zich een beetje zien. het was inmiddels 10:30 en Fleur en Sofie stonden te popelen om te beginnen. Ze gingen goed van start, in de 2e ronde brak het peloton even, maar al snel kwam alles weer bij elkaar. Hier en daar werden er nog wat speldeprikjes uitgedeeld, maar niemand kon ontsnappen. In de sprint eindigde Fleur op een schitterende 2e plek, Sofie had al veel gegeven en eindigde als 15e.

Toen Stef en Melvin rond het middaguur bij categorie 6 aan de start stonden was het ronduit heet. De zon scheen uitbundig en de toeschouwers begonnen al een beetje de schaduw op te zoeken. Deze categorie ging als een komeet van start en ze hielden dat ook vol. Een gemiddelde van ruim 40km/u mag in deze weersomstandigheden pittig genoemd worden. Stef eindigde mooi in het peloton als 34e. Melvin moest het peloton al eerder laten gaan omdat hij van de weg gedrukt werd door een mederenner. Hij kon helaas niet meer aanhaken, maar reed de race met verve uit naar een 57e plek.

Bij de meisjes categorie 6 was Anne gebrand op een plaats bij de eerste 10. Zij reed in de warmte een goede race, kwam een tikje achterop de laatste bocht door maar met een megajump sprintte zij naar een mooie 8e plek. Podium en een beker voor Anne.

Bij cat.7 werd er ook erg hard gereden. Mees en Mitchell reden beide een prima race. Ook hier werden wat speldeprikjes uitgedeeld, maar niemand kreeg de kans te ontsnappen. Onze Mannen finishten beide in het peloton. Mees werd 38e en Mitchell 54e.

Al met al waren de AXA Valleirenners dus zeer succesvol op dit NK en mag er tevreden op terug gekeken worden naar dit toernooi!

Voor de liefhebbers de foto's:

Google fotoalbum (1)

Google fotoalbum (2)

Lid worden van AXA?

DSC 2826

Lid worden kan vanaf 7 jaar! Ben je geïnteresseerd in wielrennen of mountainbiken en je wilt dat graag in groepsverband doen? Dan ben je bij AXA Valleirenners op de juiste plaats. Kom gerust een paar keer kijken of gratis meedoen om het te proberen.

Mountainbikers op de Utrechtse Heuvelrug hebben een MTB-VIGNET nodig om er te kunnen fietsen. Met de inkomsten wordt het onderhoud en de aanleg van fietsroutes betaald.